Site Loader

Yes, we did it! Op avontuur in de jungle met de kinderen. En we hebben nog meer ervaringen op gedaan in de Maleisische natuur. In dit blog lees je daar over. 

Taman Negara
We rijden van Cherating in zo’n 5 uur naar Kuala Tahan. Een piepklein plaatsje waar voor de meeste toeristen het regenwoud-avontuur start. Je kunt ervoor kiezen om een stuk met een boot te reizen. Je verlengt daarmee je reisdag met ruim 2 uur. Het schijnt een geweldige ervaring te zijn om over de rivier en door de dichte jungle te varen naar je accommodatie in Taman Negara. Wij kiezen om via de weg te reizen omdat we horen dat als het waterpeil van de rivier laag is, je lopend door het water verder gaat terwijl de boot een stuk wordt opgetild. Dat lijkt ons met kleine kindjes een te groot avontuur 😉

In Jeranput, de laatste stad die je tegenkomt op de route naar Kuala Tahan, is de laatste mogelijkheid om te pinnen. Hier doen we ook wat inkopen in de supermarkt. Toeristen zijn ze niet hier niet gewend, dus we hebben veel bekijks. In de supermarkt kopen we groenten en fruit voor de kinderen. Ze hebben moeite met het Aziatische eten dus op deze manier zorgen we dat ze toch voldoende vitamines binnen krijgen. Brood, pindakaas, jam en chocoladepasta is hier goed verkrijgbaar. Het brood is weliswaar van het dubieuze soort dat eeuwig zacht blijft, waarschijnlijk met hulp van e-nummers die ze hier niet vermelden op de verpakking. Maar ach, op reis doen we niet zo moeilijk en het smaakt best. Dankzij dit brood hebben we altijd wat te eten bij ons voor als de boys honger krijgen en we verder geen eetgelegenheid voor handen hebben. 

In nog ongeveer een uur, rijden we via een kronkelweg van Jeranput naar Kuala Tahan. De route is heel goed te doen. We rijden langs kilometers aan palmbomen plantages. Dit was vast ooit allemaal prachtig regenwoud en dat idee is wel verdrietig. Gelukkig staat het hedendaagse Taman Negara op de werelderfgoedlijst van Unesco en daarmee is het kappen gestopt. Als we aankomen in Kuala Tahan is het een kleiner plaatsje dan we hadden verwacht. Op de rivier drijven zo’n 4 restaurantjes en verder in de omgeving een paar accomodaties voor toeristen. De bekendste accommodatie is het Mutiara Resort. Een gaaf resort in de jungle met bungalows en een restaurant met een hoge kwaliteit. Vanaf hier starten de meeste wandelroutes en de accommodatie biedt ook goede informatie over het nationaal park aan toeristen die hier niet verblijven. Wij verblijven hier niet omdat het was volgeboekt en het is best prijzig. Wij verblijven daarom in River View Lodge. We kiezen voor deze accommodatie vanwege de hoge beoordeling op booking.com. Maar eerlijk is eerlijk, we snappen deze beoordeling niet zo goed. De kamer is super basic. Wij vinden het te klein om met een gezin te verblijven en te vochtig. De kamer wordt ook gedurende ons verblijf niet schoongemaakt en dan raadt je wel hoe die er na een paar dagen uitziet. Okay, we betalen niet zo veel. Zo rond de 35 euro per nacht is dit de goedkoopste familiekamer tot nu toe. 

Taman Negara is de reden waarom we hier zijn. Taman Negara is het oudste regenwoud van de wereld. Tijdens de reizen die wij zonder kinderen hebben gemaakt hebben we vaker regenwoud bezocht. We deden dan bijvoorbeeld een meerdaagse trekking en kwamen daardoor diep de jungle in. Een meerdaagse trekking met kleine kinderen lijkt ons niet zo’n goed plan en daarom verwachten we niet zo veel. Achteraf onterecht want we hebben met de kinderen zo ontzettend genoten van het regenwoud. We varen er een dagdeel in een klein bootje en zwemmen met de jongens in de jungle rivier. Terwijl de leguanen voorbij zwemmen, de krekels oorverdovend geluid produceren en de vogels uit volle borst zingen. We wandelen met hen door de dichte jungle, over nauwelijks zichtbare paden, langs enorme bomen en te klauteren over boomstronken en wortels. Ondertussen worden we omringd door reuze insecten en prachtige vlinders. Tenslotte beleven we ook een spannend moment als er plots een groene slang uit de boom, vlak voor de neus van Wesley. En heeft Wesley spijt dat hij geen dichte schoenen heeft aangetrokken als een bloedzuiger zijn voet heeft uitgekozen voor een lekker slokje. En dat allemaal zonder andere toeristen tegen te komen. De natuur is hier werkelijk waar prachtig. We vinden het zo fijn om te zien hoe onze oudste zoon Guus opfleurt van de natuur om hem heen. In het begin van de reis had hij wat moeite om alle indrukken te verwerken maar dat lijkt achter ons te liggen. Hij geniet zichtbaar, is heel stoer en wandelt hele afstanden terwijl Pim tevreden in onze draagzak op onze rug zit. Wat zijn we trots op onze boys. Bedankt Taman Negara, je was magisch ❤️

Cameron Highlands
Na de onvergetelijke jungle ervaring reizen we naar Cameron Highlands. Een bergachtig gebied wat bekend staat om zijn theeplantages en milde klimaat. Het lijkt ons fijn om wat af te koelen en beginnen vol energie aan de rit van zo’n 4 uur. Althans, 4 uur volgens meneer TomTom. We vertrekken rond middaguur zodat de kinderen lekker kunnen slapen in de auto. Dit is een vergissing want al gauw begrijpen we dat we een misrekening hebben gemaakt. De bergroute bestaat enkel alleen uit haarspeldbochten waardoor we een maximale snelheid van 40 kilometer per uur halen terwijl onze navigatie uitgaat van een maximale snelheid van 90 kilometer per uur…. …..8 uur later komen we aan op onze bestemming. Opnieuw zijn we trots op onze jongens. Zo’n lange reisdag was niet de bedoeling maar ze hebben hebben het heel goed gedaan.

We verblijven in Arundina Hotel en dat blijkt een goede keus. De kamer is ruim en schoon. Er is een tuin en een speelhoek waar de kinderen zich goed vermaken. Bij aankomst eten we snel wat en duiken we gauw ons bed in. De volgende dag rusten we uit en maken we plannen hoe we onze dagen willen invullen. In Cameron Highlands is veel te doen, je kunt er met gemak meerdere dagen verblijven en je geen moment vervelen. Zo bezoeken wij met de kinderen een vlindertuin, een theeplantage, een avondmarkt en meerdere speeltuinen. Ook maken we laagdrempelige wandeltochten langs watervalletjes en door het bos. Een aanrader is het ‘Mossy Forest’ waar je op bruggen door een vochtig en met mosbedekt bos wandelt.

Na een fijne tijd in Cameron Highlands zetten we onze reis voort; we kiezen voor een eiland, Langkawi. We zijn nieuwsgierig naar dit, volgens de reisboeken, prachtige en tamelijk goed ontwikkelde eiland. Er zijn veel activiteiten te ondernemen op dit eiland. Heeft iemand tips voor wat we absoluut niet mogen missen op Langkawi? 

Post Author: admin

4 Replies to “Taman Negara and Cameron Highlands”

  1. Het is zo een rijke ervaring. Door het lezen en het kijken naar de foto’s en filmpjes krijgen we een klein beetje het gevoel alsof we erbij zijn. Prachtig.

    Sangat menyukainya, Selamat menikmati.

  2. Hoi, wat leuk, wij gaan ook deze route doen. Zo kunnen we ons dus goed voorbereiden. Hoe lang zijn jullie in Taman negara geweest! Groetjes Debbie

    1. 4 dagen in Taman Negara, maar je kan er makkelijk meer dagen blijven. Het is daar super mooi, voor ons 1 van de hoogtepunten van Maleisië. Mocht je meer tips willen ontvangen, stuur ons gerust een mailtje of Facebook PM-etje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *