Site Loader

[In English soon online] Ondertussen zijn we ruim twee weken onderweg, maar hebben we op het posten van een aantal Istagram-foto’s nog geen blog kunnen schrijven over Singapore en Johor Bahru door de slechte wifi-verbinding op Tioman… Inmiddels zijn we weer op het vasteland en kunnen we eindelijk onze website bijwerken!

Na een week hebben we Singapore al achter ons gelaten. Gisteren hebben we na een taxirit van een uur de grens met Maleisië bereikt. De controle bij de grens verliep heel gemakkelijk en nu zijn we in Maleisië in de stad Johor Bahru. Maar daarover later meer…. Eerst nemen we jullie mee in ons Singapore avontuur.

Zoals we in ons vorige blog schreven vinden we Singapore echt een leuke stad. Ook voor de kinderen. We merken dat de jet-lag en de nieuwe indrukken veel voor ze zijn dus plannen we bewust niet te veel op een dag en spenderen we ook een volle dag bij het zwembad en op het strand. We bezoeken het strand van Sentosa Island. Sentosa is het gebied van Singapore wat in het teken staat van amusement en het (deels kunstmatige aangelegde) stranden. Je vindt er bijvoorbeeld ook Universal Studio’s, iets wat met oudere kinderen vast te gek is maar wij slaan het met onze peuter en kleuter nog even over. Het strand daarentegen is vanwege de kindvriendelijkheid met (water)speeltuinen een aanrader. Met onze kids vermaken we ons er een volle dag. Naast Chinatown bezoeken we ook de  ‘Supertree Grove’ bij ‘Gardens by the bay’, een prachtig stadspark met surrealistische superbomen. We wandelen lekker door het park en Wesley laat ergens helemaal achter in het park zijn drone op voor de eerste video beelden. Je kunt overigens niet zo maar overal je drone op laten stijgen, in bijna geheel Singapore geldt een no-fly zone. Wij filmden op een veldje waar dat wel mag omdat het afgelegen genoeg is om niet tot last te zijn. Veel beeldmateriaal hebben we niet maar we denken dat dit toch een leuk beeld geeft van de stad. Door de slechte Wifi-verbinding konden we lang geen drone-beelden uploaden op ons Youtube-account. Maar inmiddels is het gelukt en zie hierboven het resultaat, de skyline van Singapore!

Bij het vallen van de avond wandelen we weer terug naar de superbomen. Er wordt hier een sound & light show gegeven. Dat vonden Guus en Pim heel spannend en leuk. We gaan tijdens ons verblijf in Singapore zelfs 2 x naar dit park omdat we door oponthoud tijdens het eten (bah wat een vieze maaltijd, ik wil NU een broodje) net de show hebben gemist. Tja dat is dus ook reizen met kinderen 😉 Verder verkennen we de stad met alle mooie moderne gebouwen te voet en met de metro. De metro is super handig en snel. We keken ook onder de stad onze ogen uit. Wauw: 3 metrolijnen onder elkaar, een stad op zich! De kinderen reizen gratis. Maar met de benenwagen zie en ervaar je de stad toch op z’n best. Heerlijk lopen tussen de gigantische wolkenkrabbers. Er is genoeg te zien. Ondertussen dromen we weg en verplaatsen we ons in het leven van de Singaporees…

Kijk Guus een reuzenrad! Guus (niet op deze foto) “Waar? Die wil ik aaien!”

Nu zijn we in Johor Bahru, een stad in Maleisië net voorbij de grens met Singapore. Er is niet veel te zien in deze stad, het enige wat toeristen aantrekt zijn de pretparken. Nu wij met kinderen reizen leek het ons geinig om een Maleisisch pretpark mee te pakken. De bekendste is Legoland. Wij kiezen echter voor Thomas Town, een park in het teken van Thomas de trein en wat gericht is op peuters en kleuters. Het is allemaal indoor en in de airco dus dat is verfrissend. Alle attracties zijn geschikt voor onze kinderen. Guus vindt het geweldig en heeft de dag van zijn leven. Pim vindt de attracties wat eng dus die kijkt toe en geniet volop van de speeltuinen. Na deze leuke dag blijven we nog 1 nachtje extra in ons appartement op de 21e verdieping. Lekker zwemmen en uitrusten voordat we verder reizen naar tropisch Tioman Island.

Post Author: admin

16 Replies to “Singapore and Johor Bahru”

 1. Hoi!
  Zo te lezen en te zien, zijn jullie je reis goed begonnen! Heerlijk! Geniet nog van al het moois wat nog gaat komen!
  Xxx Lien

   1. Hele gave foto bovenaan (die van het overzicht over Singapore). Vanuit welk punt in Singapore hebben jullie hem gemaakt?

    1. Dankjewel! Die hebben wij met onze drone gemaakt. We stegen op bij een groot gras/gravel-veld in de buurt van Garden by the Bay.

 2. Wat leuk om te lezen allemaal en wat een groot avontuur voor jullie alle 4. Tof hoor!! Have fun op de volgende bestemming. Leuk om zo mee te kunnen genieten en lezen.

  Groetjes de “oude buurtjes”

  1. Zeker een groot avontuur en we zijn inmiddels in Cameron Highlands Maleisië aanbeland. Leuk dat jullie ons volgen, Maaike en Wes.

 3. We volgen jullie op FB en op Insta maar de verhalen hier maken het compleet. Ontzettend leuk om dit zo met jullie te beleven.

  1. Wat leuk dat jullie meelezen! We zijn bezig met het schrijven van een nieuw blog 🙂 Jullie zijn ook regelmatig in Zuid-Oost Azië toch? Hebben jullie nog tips? Maaike en Wes.

 4. Lieve Maaike, Wesley, Guus en Pim.
  Leuk om jullie belevenissen van de eerste tijd te kunnen lezen. Het reizen met kinderen zal vast een bijzondere ervaring zijn, maar vast niet minder leuk.
  Geniet en wij zien uit naar jullie komende verhalen.
  Liefs Richard en Josephine

  1. Reizen met kinderen is zeker een bijzondere ervaring, en soms ook best pittig… Maar we genieten enorm! Leuk dat jullie meelezen, Maaike en Wes.

 5. Leuk Maaik en Wes om jullie eerste avonturen te lezen. Zo te zien gaat het best wel goed met de kleintjes ook op jullie grote reis. Super stoer en super dapper om dit avontuur met z’n viertjes te doen. Veel plezier de komende tijd!! We lezen en reizen graag met jullie mee 🙂

 6. Wat een heerlijk begin van dit mooie avontuur! Erg leuk om via deze blog mee te genieten! Hele fijne tijd nog! Liefs Ledeta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *