Site Loader

Pulau Langkawi 
Na het geweldige avontuur in de jungle en de heerlijke dagen in de bergen komen we aan op Pulau Langkawi. We rijden in zo’n 4 uur van Cameron Highlands naar Kuala Perlis, waar we de veerboot pakken naar het eiland Langkawi. We laten de huurauto staan in Kuala Perlis, op een bewaakte parkeerplaats. Eerst hadden we het plan om de auto mee te nemen naar het eiland. Het is namelijk zo fijn om eigen vervoer te hebben. Helaas is er geen plek op de boot meer voor onze auto, dus boeken we alleen de zitplaatsen. Op het eiland pakken we met gemak een taxi die ons naar onze accommodatie brengt. We verblijven in ‘The white Lodge’ in het plaatsje Pantang Chanai. Het is een half uurtje rijden vanaf de haven. Pantang Chanai is toeristisch, dat wil zeggen er zijn veel winkeltjes en restaurantjes op de hoofdstraat en ook op het strand zijn veel faciliteiten. We verwachten geen stroom toeristen want het is laag seizoen. Dat blijkt ook te kloppen. Overal is het rustig, maar toch druk genoeg voor voldoende gezelligheid. En dat is precies waar we zin in hebben. Onze accommodatie ‘The White Lodge’ ligt op een wandeling van 10 minuten van het strand af en beschikt ook over een heerlijk zout water zwembad. Onze boys hebben een zwembad gemist. Ze weten niet hoe gauw ze bij aankomst hun zwembroek aan moeten trekken. 💦 De bungalows rondom het zwembad zijn netjes, de badkamer is basic maar wel met een fijne warme douche. Wel zijn ze volop aan het bouwen aan hoogbouw maar daar blijken we tijdens ons verblijf geen last van te hebben. De accommodatie heeft geen restaurant en ook voor het ontbijt moet je de deur uit. Een echte aanrader is om te eten of te ontbijten bij ‘The Red Tomato’, om de hoek bij het hotel. 

Tijdens ons verblijf merken we wel waarom het laag seizoen is, oftewel regenseizoen. Op een enkele tropische bui in de avond na hebben we nog geen regen gehad tijdens onze reis. Hier op Langkawi hebben we regelmatig regen en zelfs een hele dag regen. De temperatuur blijft hoog en de wolken vinden we wel fijn. Tussen de buien door lukt het ons evengoed om lekker veel met de jongens te zwemmen en zwemmen in de regen is ook wel een spannende ervaring voor hen. 

Er zijn genoeg kindvriendelijke activiteiten te ondernemen op Langkawi. We bezoeken op de regenachtige dag het zee-aquarium. Zelf zouden we dit niet zo gauw bezoeken maar onze kleuter Guus is gefascineerd door de prachtige onderwaterwereld. Koraal, krabben, clownvissen, octopussen, haaien en kwallen. Hij bekijkt alles zeer grondig en neemt alle informatie gretig in zich op. En ook onze lieve kleine Pim vindt iedere vis vermakelijk om maar te kijken. 

We boeken ook voor het eerst een georganiseerde privé tour van een dagdeel. De ‘mangrove tour’. Met een klein bootje varen we door de mangrove. Soms varen we over een smalle rivier en komen we langs grotten met vele vleermuizen en dan varen we weer op open zee. We zien ontzettend veel roofvogels vliegen. Ze worden dan wel gevoerd maar daardoor worden we wel getrakteerd op indrukwekkende duikvluchten in het water. De kalksteen rotsformaties die uit het water rijzen maken het mooie plaatje compleet. Deze unieke kalksteen rotsformaties is trouwens 1 van de redenen waarom Langkawi zo druk bezocht wordt door toeristen. Het is allemaal even prachtig en als klap op de vuurpijl worden we getrakteerd op een prachtige show van brutale apen die in de mangrove aan het spelen zijn. Tenslotte gaan we op een dag met de steilste kabelbaan ter wereld naar de hoogste bergtop van het eiland. Daar zijn twee bergtoppen met elkaar verbonden met een brug. De wandeling of eigenlijk klim van de kabelbaan naar de brug is een pittige (het treintje wat je zou kunnen pakken is onder constructie) maar met hulp van de rugdrager lukt het ons om de brug te bereiken. Het uitzicht over het eiland is fenomenaal.

Papa – DJ Wesdex – draait de laatste avonden nog even bij een hip strandpaviljoen genaamd Yellow en bij discotheek Marrakesh Musicteque Club. Pim mag ook een plaatje meedraaien tijdens het optreden in Yellow! Check de beelden aan het einde van de video 😃🎧🎵

DJ’s Pim and Wesdex at Yellow

Georgetown
We vervolgen onze trip richting het zuiden naar het culturele stadje Georgetown, op het eiland Pulau Penang. Dit keer geen fratsen met een veerboot. We kunnen de oversteek maken met hulp van een brug die het vaste land met het eiland verbindt. Dit stadje verrast ons. Het is heel anders dan wat we tot nu toe hebben gezien van Maleisië. We slenteren er door kleine straatjes met oude huisjes en mooie gekleurde geveltjes. We vinden er veel kleine romantische tempeltjes. Georgetown heeft veel sfeer. Het is niet voor niets Werelderfgoed. Het stadje is ook bekend om de straatkunst en muurschilderingen. Tijdens een kleine stadswandeling met een kaartje, waarvoor je echt geen gids voor hoeft te boeken, lukt het om ze allemaal te spotten. Het eten is er fantastisch. Naar zeggen heeft Georgetown de beste keuken van Maleisië. Wij hebben hier inderdaad heerlijk gegeten. Achter de oude gekleurde geveltjes schuilen vaak hippe eettentjes met een minimalistische uitstraling. We eten ook in een Boeddhistisch veganistisch restaurant genaamd ‘Bock Garden Meatless Café’. Al het vlees en vis in de gerechten is qua uiterlijk nagemaakt en ook de smaak komt zeer overeen. Dit fenomeen kennen wij van onze reis in Vietnam. Voor vleesliefhebbers die uit principe geen of weinig vlees willen eten is dit top. Het restaurant ligt een beetje uit het drukke gedeelte van het centrum. Het zit in een omgebouwde garage. Het wordt druk bezocht door met name lokale inwoners. Helemaal leuk.

Tijdens onze tijd in Georgetown doen wij ook een oud herenhuis aan. ‘The Blue Mansion’ is prachtig gerenoveerd en een rondleiding van zo’n 45 minuten leert ons wat meer over de geschiedenis. Het is jammer dat het herenhuis maar voor een klein gedeelte toegankelijk is voor ons. Een groot deel van deze ‘mansion’ is tegenwoordig een chique hotel. Ook wandelen we met de jongens door het oude Cornwall-fort van de stad. We houden de wandeling kort want we komen er achter dat het hier veel te warm voor is. 

Georgetown is helemaal ons ding. Dat wil zeggen, dat van papa en mama 😉 De kinderen hebben er niet zo veel mee. De drukte van het verkeer, de vele mensen en de warmte maakt dat het vermoeiend voor ze is. Logisch ook vanuit kinderperspectief. We hebben een klein zwembadje in ons stadshotel ‘The Museum Hotel’ en daar kunnen ze na een dagdeel slenteren door de stad hun ‘ei’ kwijt. Het is een leuk hotel trouwens. Het doet ons denken aan de stijl van een riad in Marokko. Na 4 dagen houden we het voor gezien en plannen we een trip naar Thailand om onze ouders/schoonouders, die daar vakantie vieren, te ontmoeten.

*Drone-beelden van Georgetown volgen nog!

Kuala Selangor
Via Kuala Lumpur vliegen we naar Thailand. Het duurt zo’n 5 uur om vanuit Georgetown naar Kuala Lumpur te komen met de auto. We plannen een overnachting in Kuala Selangor, op een uur rijden van het vliegveld. Dit doen we niet helemaal toevallig, want in dit gebied leeft een grote kolonie vuurvliegjes. Wij draaien ons hand niet meer om voor 4 uurtjes rijden. We boeken een nachtje in een eco lodge. De apen springen er van boom naar boom. We genieten van de show die ze weggeven. En in het begin van de avond, als het schemerig begint te worden, pakken we een bootje dat ons naar de vuurvliegjes vaart. Het is een sprookjesachtig tafereel; duizenden flikkerende lichtjes in de bomen langs de rivier. Net Kerstmis zegt Guus. Het is een leuke en spannende activiteit om met kleine kinderen te doen. Die van ons genieten er zichtbaar van.

Zo, dat was een mooie afsluiting van een geweldige roadtrip. We weten zeker dat we tijdens deze reis nog een keer in Maleisië terugkeren. We vliegen namelijk vanaf Kuala Lumpur terug naar huis. Maar nu? Nu gaan we naar het -voor ons bekende maar- o zo relaxte Thailand. En daar hebben we veel zin in! 

Post Author: admin

6 Replies to “Langkawi and Georgetown”

  1. We zien er gewoon weer naar uit om jullie blogs te lezen, ook deze is weer prachtig incl. filmpjes en foto’s. En wat een ervaring moet dit zijn voor Guus en Pim, schitterend.

    Liefs 😘

    Florina & Ruud

  2. Heerlijk te lezen! En de beelden nemen me een stukje mee in jullie reis. Zo tof te zien dat de kids genieten.
    Mooie reis verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *